Afgelopen zondag gaf Sensei Jaap Smaal een stage op uitnodiging van Sensei David in de dojo van Anna Paulowna. Sensei Jaap Smaal is 7e Dan KBN karateka in de Shotokan stijl, en internationaal scheidsrechter met zowel een WKF A-licentie in Kata en Kumite.

De eerste les was voor gele tot en met blauwe band en de tweede les voor bruine en zwarte band. Na de introductie van Jaap Smaal werd er gestart met de warming up waarbij de Sensei liet zien dan karate ook vanuit de heupen bewegen is.

De training bestond uit een aantal oefeningen die we zowel individueel als met een partner gingen oefenen. Dit was erg leuk omdat er een aantal technieken bij waren vanuit het shotokan karate. Daarna werden alle oefeningen aan elkaar geplakt in de Kata Yuki Shodan. De uitleg van Sensei Jaap Smaal over de naam van de kata kon in de eerste les worden bevestigd omdat Ria wist wat het woord Yuki betekende en in de tweede les omdat de zwarte bander Yuki aan de training meedeed.

Na het uitvoeren van de Yuki Shodan was er nog een gelegenheid om vragen te stellen over karate, technieken, wedstrijden en punten scoren. Iedereen zat aandachtig te luisteren want het is natuurlijk heel bijzonder om je vragen te stellen aan een internationale scheidsrechter. Na afloop konden we nog in ons clubhuis napraten met koffie en zelfgemaakte appeltaart.

Osu,
Sharon Appelman

179

20141019_132500

IMG_0935

187

Catégories : Général

0 commentaire

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.