Hoi allemaal,
Vanaf maandag 4 september beginnen we weer met de reguliere karate trainingen.
Het belooft weer een mooi seizoen te worden waarin we met z’n allen weer keihard de beuk erin gooien. En natuurlijk zijn we weer iets dichter bij de OS in Tokyo2020 waarin zoals jullie weten karate debuteert als olympische sport.
Maar een kick off is geen goed startpunt zonder een terugblik van het vorige seizoen.
Weten jullie nog wat we allemaal gedaan en beleefd hebben? Hier komt het:

Augustus 2016
Op 3 augustus heeft het Internationaal Olympisch Comité besloten dat Karate officieel een olympische sport wordt op de OS in 2020, in Tokyo. Met dit fantastische nieuwe konden we het karateseizoen niet beter beginnen!
In augustus startten dan ook de eerste lessen van het jaar. Traditioneel met het uitdelen van de nieuwe banden.

September 2016
Voor de bruine en zwarte banders is er weer een trainingskamp.
Hoewel het trainingkamp altijd spierpijn oplevert was er deze keer een blessure. De vinger van Edwin gaat uit de kom. Bij de EHBO in Duitsland wordt in eerste instantie zijn hele hand en arm in het verband gedaan. Bij controle in Nederland wordt het enorme verband vervangen voor iets veel simpelers.

Oktober 2016
Het vanentoernooi in Harderwijk. Georganiseerd door de karateschool van Johan vd Hoofdakker. Het toernooi is opgezet om te oefenen met wedstrijdjes voor kata en kumite. Naast de dames van onderstaande foto deden er nog veel meer leden mee.

Sharon wordt geïnterviewd in het onderdeel “even voorstelen”, en item in het blad Horeca Info van de Horeca vakbond. Er wordt aan het lid gevraagd welke hobby’s of sporten hij of zij beoefend omdat het een traditie is om een actiefoto te maken in de sportieve omgeving.

Een echte fotograaf komt naar de les in Amstelveen om foto’s te maken van Sharon.
November 2016
En nog meer nieuws van Sharon, want zij is in november naar Japan geweest om onder andere de Dojo van Sensei Suzuki en Sempai Takeda te bezoeken. Hierbij heeft ze de kids lesgegeven in de 4e kata.

December 2016
Deze keer komt Sensei Suzuki met zijn vrouw en Sempai Takeda en dhr. Aoba uit Japan bij ons voor een bliksembezoek.
Op vrijdagavond zijn ze in de Dojo van Amstelveen om de banden examens te bekijken.

Waarbij als volledige verassing Sempai Raoul de 2e Dan uitgereikt krijg van Sensei Konno en Sensei Suzuki.

Op zaterdagaochtend zijn ze allemaal de in Genseikan Dojo om de Shinden te installeren en in te wijden.

Op zaterdagmiddag is de delegatie in de Veerburg Dojo in Anna Paulowna om de examens te bekijken van de leden van Anna Paulowna, Schagen en Den Helder.
Allereerst natuurlijk de Bonsaigroep en daarna de andere examenleden.


En daarbij ook nog een grote verassing voor Sensei David die van Sensei Konno en Sensei Suzuki de 6e Dan uitgereikt krijgt.

Op zondag als afsluiter is iedereen aanwezig bij Karatebond en zijn Sensei Suzuki en Sempai Takeda gast-examinateur bij de Dan Examens. Dhr. Aoba is met het bestuur van de Karatebond in gesprek om voorbereiding te treffen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Bij de Danexamens halen Kick, Jordi en Peter hun 2e Dan en Mayla de 3e Dan.

Januari 2017
De nieuwjaartraining; deze keer doen we 2017 (!) technieken.
In de Dojo in Schagen doen de leden vanuit Anna Paulowna, Den Helder en Schagen mee en op hetzelfde tijdstip doen ze de nieuwjaarstraining in Amstelveen. Het was heftig en het was zwaar maar niemand heeft opgegeven, en iedereen kreeg een oorkonde.

Daarnaast groeit het ledenaantal van Genseikan Fit to Fight zo sterk dat er meer ruimte nodig is om de lessen uit te voeren. Het gedeelte ernaast wordt benut en een deel van de muur wordt weggehakt om de zaal 2x zo groot te maken
    
Februari 2017
Het tweede vanentoernooi van het seizoen. Een aantal kids die ooit gestart zijn met bonsai doen nu ook voor het eerst mee. Ze zijn ontzettend enthousiast en moedigen elkaar aan.

Maart 2017
David Keijzer is naast zijn CIOS diploma nu ook afgestudeerd als fyshiotherapeut en wordt benoemd tot hoofdtrainer in Amstelveen. Hij geeft samen met Sharon de karate-lessen.
Sensei David Roovers en Sensei Konno komen een keer in de maand langs ter ondersteuning.

April 2017
In April was er weer een trainingskamp voor de bruine en zwarte banders in Duitsland.

Daarnaast bestaat de KLM Karateclub 30 jaar! Sensei Konno, toen al werkzaam bij de KLM heeft bij de personeelsvereniging akkoord gekregen en op 10 april 1987 heeft hij de KLM karateclub opgericht. Regelmatig werd er een advertentie in de krant gezet om leden te werven zoals hieronder.

Mei 2017
Mei was een drukke maand voor de karateclub. Allereerst was er een sport en gezondheidsmarkt in Schagen waarbij de Karateclub een demonstratie ging geven.

En er was wederom een vanentoernooi:

En deze keer zijn er twee leden van Genseikan die hun Danexamen afleggen. Roy haalt zijn zwarte band waardoor sinds lange tijd naast Sempai Wilson en Sempei Willem ook in Den Helder weer een lid traint die een eerste Dan heeft.  Ook Jerome die in Anna Paulowna traint haalt zijn zwarte band.

Juni 2017
In juni was er ook een sport & gezondheidsmarkt in Amstelveen. En hebben de leden van Amstelveen een demonstratie gegeven

Daarnaast waren er ook nog de Open Friese Kampioenschappen.
Jordi behaalde de 3e plaats en Dennis en Kick de 2e plaats, ieder in hun eigen categorie.

Juli 2017
In juli aan het eind van het seizoen de banden examens. Iedereen die mee deed was geslaagd!Maar in juli ook wat minder leuk nieuws wat drie kinderen van Genseikan Amstelveen gaan emigreren. Chuanzhi en Keke gaan met hun ouders in China wonen. En Anna gaat met haar moeder in Japan wonen.

Anna (l) heeft met haar laatste examen zelfs een band overgeslagen en is nu bruine band. We zullen haar missen.

Als allerlaatste training van het seizoen zijn we naar buiten gegaan. De leden van Amstelveen gingen naar het Amsterdamse bos en de leden van Anna Paulowna/Schagen/Den Helder gingen naar het strand.
.

Al met al was het een ontzettend mooi karateseizoen.
Ik wil hierbij nog alle (assistent) lesgevers bedanken voor jullie bijdrage afgelopen seizoen alsmede de ouders van de karate-kids bedanken want die zijn uiteraard ook onze trouwste fans. En natuurlijk ook alle leden bedankt!. Het was weer een fantastisch seizoen en ik hoop dat jullie weer enorme zin en goede spirit hebben voor het komend seizoen.

Vanaf maandag 4 september beginnen de trainingen weer. Tot dan!

Osu,

Sharon

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.