Zondag 8 oktober vond in Amstelveen het jaarlijkse Japanfestival plaats. Het Japanfestival is een jaarlijks evenement waarbij mensen kennis kunnen maken met de Japanse cultuur, Japans eten, de Japanse taal maar ook de Japanse muziek en sporten. Daarbij kon een karate demonstratie natuurlijk niet ontbreken.
De afgelopen weken hebben de deelnemers tijdens de trainingen al geoefend en op zondagochtend zijn nog even de puntjes op de i gezet. Vervolgens ging iedereen naar het stadsplein in Amstelveen. Vlak voordat de demonstratie begon regende het nog even pittig.  Maar gelukkig werd het vlak voordat we van start gingen droog want het publiek stond namelijk in de open buitenlucht.

De introductie in het Nederlands en Japans door de stage MC’s


De start waarbij we altijd beginnen met seiza.


Daarna 10 stoten met en luide kiai


Vervolgens wordt er in verschillende samenstellingen een aantal shihoo en kata laten zien.
En we hebben als club laten zien dat iedereen hard op het stootkussen kan schoppen en stoten.

Het was een ontzettend sterke demonstratie en we waren in een rap tempo klaar.

Hierdoor was er nog tijd om enkele geïnteresseerde kids op het podium te laten en daar heeft Sensei David K nog een korte workshop gegeven met het aanleren van de stoot en de eerste trap en tenslotte konden de kids dit nog even oefenen op de stootkussen.

Ik ben enorm trots op alle deelnemers en het publiek was erg enthousiast.

Kinderen uit Amstelveen die een proefles willen komen doen kunnen zich aanmelden bij genseikan@live.nl en dan zien we ze in de les.
Tot dan!

Osu,

Sharon


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.