Voor het eind van de winterstop vind er het tweejaarlijkse examen plaats van Genseikan Karatedo. Voor de deelnemers hét moment om een kyu-graad op te schuiven. Iedereen begint met een witte band en elke kyu-graad hoger staat weer voor een nieuwe kleur band. Behalve de 3e, 2e en 1e kyu, deze drie zijn allemaal bruin.
Bij de bonsai karate werkt het nog iets anders. Zij hebben vanaf de witte band tot en met de gele band een tussensysteem waarbij elke keer examen wordt gedaan voor een gekleurd vuistje. Hierin wordt dezelfde volgorde aangehouden als bij de banden namelijk geel, groen, oranje, groen, blauw en bruin.

In Amstelveen vond het examen op dinsdag 12 december in de gymzaal van basisschool de Triangel. Sensei David Roovers en Sensei Konno waren aanwezig om het examen af te nemen.

Voor de andere kids in de Noordkop waren de vlaggen deze keer opgehangen en de gymzaal van basisschool de Viertaal in Schagen waarbij op vrijdag 22 december het examen plaatsvond. Het eerste uur was ingepland voor de bonsai kinderen van Anna Paulowna en Schagen en het examenmoment erna voor de overige jongeren.
Hier waren Sensei David, Sensei Ciska en Sensei Konno aanwezig om het examen te observeren en af te nemen.

De foto’s die gemaakt zijn van het examen staan in de fotoalbum op de site.

Alle geslaagden gefeliciteerd!
En daarbij ook een woord van dank én een groot compliment voor alle leraren & assistent leraren die afgelopen jaar bij de karatelessen in de dojo’s in Anna Paulowna, Amstelveen, Den Helder en Schagen hebben geholpen om alle leden weer een stap dichterbij te helpen naar uiteindelijk de zwarte band!

Osu,

Sharon

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.