Genseikan Karatedo is het jaar wederom knallend begonnen door in twee dojo’s tegelijkertijd de nieuwjaars challenge te houden. Zeker 70 karateka’s deden hun uiterste best om in een monster training van ruim 1,5 uur maar liefst tweeduizend achttien technieken te maken!

Op vrijdag 12 januari startte zowel in de dojo in Schagen als in de dojo in Amstelveen de training. De opbouw van de challenge ging van start als groep waarbij individueel de basistechnieken zoals stoten blokken en trappen werden gedaan. Daarna werden deze gecombineerd en vervolgens uitgebreid met een stap naar voren. Het tempo was hoog maar de karateka’s waren zeer gemotiveerd. Hierna volgde onder andere de squat-mae-geri (een kniebuiging en bij het opkomen een voorwaartse trap. Deze was pittig maar de spirit was erg goed! Toen volgde een kumite gedeelte waarbij er in duo’s werd gewerkt, hierbij werden de stoten en trappen met én tegen elkaar gedaan. Het laatste onderdeel was ook in duo’s waarbij de samenwerking cruciaal was omdat bij de push-up en bij het omhoog komen je tegelijk met je partner je arm naar voren moest strekken om een high five te geven.
Zo, dat waren er duizend, even een korte pauze om op adem te komen.

Tijd voor ronde twee waarbij wederom afwisselend de zwarte banders op commando het tempo aangaven. Maar de energie was onveranderd sterk. Bij het laatste onderdeel werd een moment gepakt zodat iedereen er klaar voor was. Als één team werden de laatste 18 technieken gedaan. Dit waren tevens ook de meest fysiek zwaarste; de burpees.
Iedereen voltooide strijdlustig de challenge. En na afloop was er dan ook gejuich en applaus. Ook kreeg iedereen een beker chocomelk te drinken.
Alle deelnemers gingen naar huis met een diploma als bewijs van deze zeer sportieve en stoere uitdaging.

Allemaal heel goed gedaan en dat beloofd wat voor het rest van het jaar!

Osu,

Sharon

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.