Hier eerst nog wat heel oud nieuws:

Voor de history van de club hier nog een verzameling van foto’s van belangrijke evenementen in het verleden. Dit zijn PDF bestanden van de web pagina’s op onze oude website.

Genseiryu – Gallery 1 – Sensei Seiken Shukumine – pictures of the founder of Genseiryu
Genseiryu – Gallery 2 – Genseiryu Netherlands – events that directly involved Genseiryu Netherlands
Genseiryu Karate – Gallery 3 – International pictures – pictures of Genseiryu events all over the world
Genseiryu Karate – Gallery 4 – International pictures – some more pictures of international Genseiryu events

Special occasions:
Genseiryu Karate – Gallery 5 – Amsterdam Open 28 November 2004
Genseiryu – Gallery 6 – Celebration 40 years Taido:55 years Genseiryu 2005

En hier oud nieuws van onze vorige website:

Nederlands Kampioen
NK Karate Yuki

Tijdens het NK Karate afgelopen weekend is Yuki Nederlands Kampioen geworden bij het onderdeel Kumite.

Namens alle leden van de club van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

Vanencompetitie
Kata en Kumite

Op zaterdag 19 november houden wij een clubtoernooi voor alle leden. Je kunt je aanmelden voor 11 november 2011 via onderstaande link.

Link

Vanencompetitie

Op zaterdag 29 oktober wordt de competitiedag van de Jeugdvanencompetitie gehouden. De competitiedagen (vier per seizoen) worden op een leuke, kleinschalige en sportieve manier opgezet. Kinderen van alle bij de Karate-do Bond aangesloten scholen kunnen deelnemen aan de competitie.

aanmelden

Start nieuw seizoen
5 september starten de trainingen

De vakantie is voorbij, de trainingen staan op het punt van beginnen. Op 5 september starten op alle afdelingen de trainingen weer.

In Den Helder wordt een wijziging doorgevoerd. De training van maandag is verplaatst naar de donderdag. De training van donderdag is verplaatst naar de dinsdag. Zie ook de kalender

Bandenexamen juli 2011
Bandenexamen 30-07-2011

Het banden examen staat voor de deur en gisteren hebben een aantal leden geen briefje mee gekregen. Hierbij de brief zodat je bent geinformeerd over het aanstaande examen.

brief

Tot volgende week op het examen

Vanencompetitie
2 juli

Beste leden,

Heb jij je opgegeven voor de vanencompetitie dan zien we elkaar in Hoofddorp. Wil je graag met een groep naar Hoofddorp rijden dan vertrekken wij zaterdag om 11.00 uur bij de Dojo in Anna Paulowna. Je kunt natuurlijk op eigen gelegenheid gaan, dan zien we je daar.

Tot zaterdag

EK Karate 2011 mei 2011

Rusland was de tegenstander van de Oranje dames. Met snelle winst partijen plaatsten de dames zich voor de volgende ronde. In de 2e ronde wachtte België als tegenstander van Ciska, Vanesca, Lydia en Annemiek. De Belgen waren niet opgewassen tegen het Nederlandse dames team! Overtuigend werd de kwartfinale bereikt. In de kwartfinale stonden onze dames tegenover Zweden. De Zweedse vechtsters gooiden alles in de strijd, maar het was niet genoeg!

De halve finale bracht Spanje als tegenstander op de mat. De Spaanse dames zijn vrijwel elke editie op het podium te vinden, een geduchte tegenstander dus. Helaas bleken de Spaanse dames net te sterk. Na deze teleurstelling richtte de Oranje dames de pijlen op het brons. Kroatië kwam na in de herkansingen te hebben gewonnen als tegenstander op de tatami. Na 3 partijen stond er een gelijke score op het scorebord. Een extra partij moest  uiteindelijk de doorslag geven. Na 2 minuten bracht ook de reguliere wedstrijd geen winnaar. De verlenging werd alles beslissend. Overtuigend werd de verlening begonnen, het initiatief lag meteen bij Nederland. Dit werd beloond met scores en de winst.
Voor het eerst sinds de EK Parijs 1996 stond een Nederlands damesteam weer op het podium!

ek2011

Locatie Schagen nieuwe Dojo
vanaf 20 mei mei 2011

Beste Leden,

Met ingang van aanstaande vrijdag 20 mei 2011 worden de trainingen in Schagen gehouden in de Gymzaal van basischool De Rank aan de Vincent van Goghlaan 2 in Schagen.

Tot vrijdag

NK Kumite 2011 februari 2011

Net vernomen dat Ciska Nederlands Kampioen is geworden op het NK Karate in Dordrecht. Meer informatie volgt snel.

Ciska

Nederlands Kampioenschap
NK Kumite 2011 februari 2011

Hierbij de resultaten van onze club op het NK Karate onderdeel Kumite, meer informatie volgt snel.

  • Mayla wist helaas in haar poule geen wedstrijd met winst af te sluiten
  • In zijn categorie verloor David van de uiteindelijke kampioen. Om die reden mocht hij in de herkansing mee doen maar wist daar helaas niet te winnen.
  • ….. kwam tweemaal uit op de mat en wist de tweede partij helaas niet met winst af te sluiten en won nipt met een punt verschil.

Parijs Open 2011
3e plaats Parijs Open januari 2011

Ciska heeft in Parijs een zeer bijzonder resultaat geboekt om op dit belangrijke toernooi een derde plaats te veroveren.

Gefeliciteerd !

Banner Genseikan Karatedo Anna Paulowna
Studie opdracht Januari 2011

Bovenstaande banner is gemaakt door Amy van Klink als reslutaat van een studie-opdracht. Amy studeert aan het Media College te Amsterdam (nicht van René).

Examen
16 en 17 december december 2010

Het examen staat voor de deur.

Het examen in Amstelveen op 16 december is in Gymzaal Zeelandiahoeve, basis school de Triangel om 18.30 uur.

Het examen in Anna Paulowna op 17 december is in onze dojo aan de Nieuweweg en begint om 19.00 uur.

Zorg dat je op tijd aangezig bent op het examen zodat we op tijd kunnen beginnen.

Veel succes allemaal.

Afdeling Schagen naar nieuwe locatie
Nieuwe Dojo 8 december 2010

Met ingang van vandaag vrijdag 2 december zal de training van Schagen verhuizen naar een nieuwe locatie. De training wordt gehouden aan de Emmalaan.

De route is weergegeven in de bijlage. Als je op het parkeerterrein voor de oude zaal staat met je gezicht naar de hoofdentree van de school ga je rechts om de school heen. Je loopt dan richting de brandweerkazerne in aanbouw (gebouw met de naam “Oranje Rood”). Ga hier links het fiets- / voetpad op. Na 150 meter vind je een afslag naar links (de Emmalaan) loop nog 50 meter verder om het gebouw aan je linkerhand heen en je vind de entree van onze nieuwe dojo.

Als je het niet kan vinden bel dan even met René (06 52 47 08 63).

WK Karate in Belgrado
Ciska

Op 27 oktober wordt in Sevische Belgrado het WK Karate gehouden. Ciska zal namens Nederland deelnemen in het vrouwenteam.

De afgelopen jaren is Nederland niet vertegewoordigd geweest op de WK in de categorie Damesteam. Wij hopen dat het team met Ciska een goede prestatie zal neerzetten.

Interland Nederland – Turkije
Ciska

Op zaterdagmiddag 28 augustus wordt er in de WRZV-Hallen te Zwolle de interland gehouden tussen de nationale karateploegen van Nederland en Turkije. Ciska doet mee !!!

Interland

Volledige poster

Start nieuw seizoen
2e helft Seizien 2010

Beste leden,

Nu de vakantie van 2010 bijna ten einde is kunnen we weer vol aan de bak in de Dojo. Op alle locaties zullen de trainingen worden hervat in de week van 30 augustus.

Alleen voor de kinderen van Schagen (groep van 18.00 uur) start het seizoen al op vrijdag 27 augustus.

Funakoshi Cup
Katawedstrijd in Alkmaar

Op zondag 20 juni organiseert Funakoshi de jaarlijkse Cup. Aan dit Kata toernooi kan iedereen mee doen. Als je mee wilt doen schrijf je dan in voor 6 juni 2010.

Infschrijving en informatie

Sportvrouw van het jaar
Ciska van der Voorst 29 mei 2010

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De jaarlijks sprotverkiezing van Anna Paulowna en omstreken. Ook dit jaar was Ciska genomineerd. En Hoewel ze het zelf niet had verwacht werd zij voor de 3e maal op rij sportvrouw van het jaar.

Van hartegefeliciteerd Ciska

5 keer zwart
Dan examen 30 mei 2010

Gisteren was het dan zover. In Utrecht stonden vijf van onze Karateka’s op de mat voor hun 1e dan examen. Willem, Wilson, David, Ruben en Lars hebben maanden getraind om klaar te zijn voor dit moment. En klaar waren zij. Er werd een zeer goed examen afgelegd door alle vijf de deelnemers. De partneroefeningen waarvoor René, Paul en Gregory kwamen helpen verliep zoals gepland. Afweer technieken, blokkeringen, overnames en een afmakende stoot. Niet alleen de deelnemers waren tevreden, ook de examinatoren hebben gezien dat de heren klaar waren voor hun felbegeerde zwarte band.
Met een lach van oor tot oor is na het examen genoten van het heerlijke eten in een Japans restaurant. Met een Sake in de hand werd een toost uitgebracht op het behaalde resultaat “kanpai”.

Heren, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat.

3e Ronde KBN Jeugdcompetitie
Kata

Beste Leden,

Zaterdag 29 mei houden we de derde ronde van de KBN Jeugd Competitie in Amstelveen. Op het programma staat ditmaal weer kata, waarbij we er vanzelfsprekend alles aan zullen doen om de deelnemers zoveel in te delen op hun eigen niveau.

Tijdens de competitie willen we een sfeer creëren waarin de kinderen op ontspannen wijze aan wedstrijden kunnen wennen op een sportieve en respectvolle wijze. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de trainers, scheidsrechters en ouders! Complimenten voor de vorige ronde, want ook bij het kumite verliepen de wedstrijden gedisciplineerd en in een prima sfeer.

Omdat de competitie vooral een opstaptoernooi is, zijn prijswinnaars op een NK uitgesloten van deelname. Prijswinnaars kata kunnen wel aan aan een kumite ronde deelnemen en andersom. Ook verzoeken we bij de inschrijving aan te geven of een deelnemer ervaring heeft bij andere toernooien of kampioenschappen, zodat we hier bij de indeling rekening mee kunnen houden. Deelnemers dienen lid te zijn of te worden van de KBN!

Als je mee wild doen, meld je dan snel aan via onderstaand link. De inschrijving sluit op maandag 24 mei.

GEPLANDE AANVANG: 10.30 uur

Exacte tijd per leeftijds groep wordt later bekend gemaakt.

Inschrijven
Ciska naar EK in Athene
Europees Kampioenschap Karate in Athene 8 mei

Zo, vandaag gaat het dan echt gebeuren, ik ga op weg naar Athene. Helaas konden we gisteren niet vertrekken in verband met de stakingen in Griekenland.
Ook de aswolk lijkt gunstig te liggen, want alle vluchten vanaf Schiphol zijn van plan gewoon door te gaan.

Wanneer jullie wat foto’s willen zien en de vorderingen van de Nederlandse groep willen bijhouden kan dat via de onderstaande link.
Voor mij mogen jullie op zondag vanaf 13.00 uur heel hard gaan duimen.

http://www.karatebond.nl/EKKarate2010Nieuws.aspx

Osu,

Ciska

KLM Karateclub
Nieuwe leden 29 april 2010

KLM Karateclub

De KLM Karateclub zoekt nieuwe leden, jong en oud. Ben jij sportief en lijkt het je leuk om eens lekker te “sparren” (altijd op een veilige manier!), kom dan een keertje, geheel vrijblijvend, meedoen bij deze energieke, bijzondere vereniging. De trainingen zijn gevarieerd en je doet oefeningen die horen bij jouw niveau (band). Er wordt traditioneel en wedstrijdspecifiek getraind. Zodoende bestaat er ruimte voor leden die graag aan wedstrijden deelnemen en voor leden die het karate op een andere manier willen beleven. Of je nou beginner bent, of al eens karate of een andere “martial art” (vechtkunst) hebt gedaan, je zult je in deze club al snel helemaal ‘thuis’ voelen!

De KLM Karateclub staat onder leiding van een Japanse karateleraar sensei Konno, 6e dan in Genseiryu Karateen David Roovers, Rijkserkend karateleraar. Training vindt twee keer per week plaats in Amstelveen. KLM’ers, alsmede aanhang en kinderen (minimaal 14 jaar oud) van KLM’ers krijgen ook nog eens korting op de toch al lage contributie. Voor meer info, kijk op onze website www.genseiryu.nl of contacteer Mario Roering (F/O B737), email: mario(punt)roering(apenstaart)klm4u.com, tel.: 023-5653350.

KBN jeugdcompetitie in Noord-Holland
Kumite 14 april 2008

Zaterdag om 13.00 start de tweede ronde van de KBN Jeugdcompetitie te Zaandam.

Alle deelnemers vertrekken met hun ouders vanaf onze dojo aan de Nieuweweg richting Zaandam.

Vertrektijd: 11.30 uur

Adres:       

Sportschool S. van den Nieuwendijk
Weiteveen 29
1507 ML Zaandam (Westerwatering)
075-6166188

Veel succes allemaal.

KBN jeugdcompetitie in Noord-Holland
Een topdag in Alkmaar 7 maart 2010

Beste Karateka’s,

Om 9.30 uur arriveerden de eerste deelnemers voor de eerste ronde van de KBN Jeugdcompetitie in de Dojo van Funakoshi te Alkmaar.

Allereerst werd duidelijk uitgelegd dat mee doen het leukste is van deze competitie. Vandaag kwam elke karateka minimaal vier keer in actie. Winnen leverde 20 punten op, verliezen 10 punten. Deze punten worden doorgeteld bij de volgende rondes van de KBN Jeugdcompetitie.

Met de spanning op de gezichten werd om 10.00 uur het startsein gegeven voor de Kata wedstrijden. Van onze club kwamen ondermeer Neal, Marijn, Frenck, Maarten, Rosella, Yuki, Kimberly, Maxime, Harley, Tyrique, Louay, Assamau’al, Bridget, Melvin, , Roy Lorijn, Kevin, Kris, Phaedra, Jerome, Annabel op de mat.

Elke deelnemer ontving na afloop een diploma met daarop de behaalde punten van deze eerste ronde. Met een lach op het gezicht ging elke deelnemer naar huis, een zeer geslaagde dag!!!

KBN jeugdcompetitie in Noord-Holland
Informatie

Beste Karateka’s,

Hierbij de benodigde informatie over de eerste KBN jeugd competitie te Noord-Holland. Hieronder de informatie van de organiserende vereniging:

——-

Binnenkort wordt een start gemaakt met de KBN jeugd competitie in Noord-Holland. Op verschillende locaties zullen rondes kata/kumite/demo’s gehouden worden waarbij de deelnemende karateka’s punten kunnen halen en iedere deelnemer meerdere wedstrijden doet. Bij voldoende punten ontvangen de deelnemers een prijs. Voor aanvang van de competitie ontvangen de deelnemende clubs nog een wedstrijdreglement.
In eerste instantie wordt slechts een beperkt aantal clubs in de regio benaderd, omdat we geen inzicht hebben in de hoeveelheid belangstelling voor dit nieuwe initiatief. In een later stadium worden daar eventueel clubs aan toegevoegd worden of kan er een tweede competitie tussen andere clubs opgestart worden.
Tijdens de competitie willen we een sfeer creëren waarin de kinderen op ontspannen wijze aan wedstrijden kunnen wennen op een sportieve en respectvolle wijze. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de trainers, scheidsrechters en ouders!
Omdat de competitie vooral een opstaptoernooi is, zijn prijswinnaars op een NK uitgesloten van deelname. Prijswinnaars kata kunnen wel aan aan een kumite ronde deelnemen en andersom. Ook verzoeken we bij de inschrijving aan te geven of een deelnemer ervaring heeft bij andere toernooien of kampioenschappen, zodat we hier bij de indeling rekening mee kunnen houden. Deelnemers dienen lid te zijn van de KBN en over een karatepaspoort te beschikken!
Om lange wachttijden voor deelnemers en ouders te voorkomen vragen wij u de deelnemers tijdig in te schrijven, zodat wij een week van tevoren een tijdsschema kunnen toesturen. Tevens rekenen wij per club op één of twee scheidsrechters in karatepak en minimaal bruine band. Een scheidsrechterslicentie is niet noodzakelijk.
De eerste ronde kata wordt gehouden op zondag 7 maart in de dojo van Funakoshi aan de Slochterwaard 183 te Alkmaar. Zaterdag 17 april zal een kumite ronde worden gehouden in de sportschool van Frank v.d. Nieuwendijk te Zaandam en in mei zoeken wij nog naar een datum voor een kata ronde in Amstelveen.
Omdat wij willen kijken hoe dit initiatief aanslaat binnen de regio starten wij met een beperkt aantal clubs. Dit aantal kan in de toekomst uitgebreid worden of er gaat eventueel een tweede competitie naast draaien.
De organisatie hoopt van harte dat wij uw club 7 maart kunnen begroeten, zodat wij er gezamenlijk een geslaagd initiatief van kunnen maken voor onze karatejeugd.

—–

Aanvang jeugd tot en met 11 jaar om 10.00 uur

Aanvang jeugd vanaf 12 jaar om 12.00 uur.

—–

Schrijf je nu in door te klikken op deze link

Oostenrijk open Karate Kampioenschappen
Informatie

Hallo Karateka’s,

Het examen staat voor de deur, het examen is in Anna Paulowna op zaterdag 19 december. Het examen begint om 17.00 uur dus zorg dat je ruim voor de aanvang aanwezig bent om je om te kleden en op te warmen. Naar verwachting worden de diploma’s voor diegenen die geslaagd zijn om 19.00 uur uitgedeeld.

De mensen in Amstelveen hebben tijdens de training informatie ontvangen over de tijden van het examen daar. Dit examen is op vrijdag 18 december.

Wij wensen alle leden die examen mogen doen veel succes.

Oostenrijk open Karate Kampioenschappen
Podium voor Ciska 1 november 2009

Beste leden,

Onlangs is Ciska in Oostenrijk geweest om daar te vechten tegen het internationale deelnemersveld. Na Finland en Duitsland is Ciska ook in Oostenrijk doorgedrongen tot op het podium. Dit weekend werd afgesloten met een mooie 3e plaats.

Wederom van harte gefeliciteerd namens alle karatak’s van onze club.

Oostenrijkopen

Finland open en Duitsland open Karate Kampioenschappen
2 keer in de finale voor Ciska 14 september 2009

Beste leden,

Ciska heeft afgelopen weken wederom geweldige prestaties neergezet tijdens Internationale toernooien. Hieronder een kort verslag van haar prestaties.

Finland:

Zilver voor Ciska van der Voort op de Open Finse Karate Kampioenschappen
In het weekend van 5 september heeft Ciska van der Voort haar eerste internationale succes van het jaar behaald. In het Finse Tampere waar ook de dames voetbal ploeg van zich liet spreken tijdens de europese kampioenschappen kwam zij vol enthousiasme de mat op. Door sterk voetenwerk met een hoog bewegingsritme wist zij haar tegenstanders van meet af aan onder druk te zetten. Haar tegenstanders konden hier nauwelijks iets tegenover zetten en Ciska kreeg dan ook geen enkel punt tegen. Helaas wist zij in de finale de Finse scheidsrechters in de reguliere speeltijd en de verlenging niet te overtuigen. Na een 0-0 werd haar Finse tegenstandster als winnaar uitgeroepen waarmee een goede 2de plaats haar ten deel viel.

Duitsland:

Afgelopen zaterdag 12 september heeft Ciska van der Voort de zilveren medaille behaald op de German Open Karate. Dit toernooi behoort tot de 4 zwaarst bezette karate toernooien van Europa en is een belangrijk selectiemoment voor deelname aan het EK 2010. In de voorrondes moest Ciska afrekenen met onder andere de junioren wereldkampioen van 2007 en de wereldkampioene studenten 2008. Met slechts één score tegen ging ze de finale in waar ze door een onachtzaamheid in de laatste 15 seconden een punt tegen kreeg. De resterende tijd bleek niet genoeg om de achterstand goed te maken.
Een uitstekende prestatie voor Ciska die als een van de weinigen in verschillende wedstrijdsystemen uitkomt.

Van harte gefeliciteerd namens alle karatak’s van onze club.

Dankwoord van Ciska
Tijd voor een groot toernooi 14 september 2009

Beste leden,

Als een Karateka als Ciska wil deelnemen aan een toernooi wordt hier bij onze club alle beschikbare tijd ingestoken. Hierdoor komt het voor dat trainingen door andere leden (zwartebanders geassisteerd door bruine) overgenomen worden. Dit maakt onze club tot een geweldige club waar een ieder de ander helpt naar een betere prestatie. Of dit nu een toernooi of een examen is, soms moet je jouw tijd investeren om die ander te laten presteren.

Afgelopen weken zijn door verschillende leden trainingen van Ciska en David overgenomen. Ciska en David spreken hierbij hun dank uit en vertrouwen op waardering van de overige leden.

Namens Ciska en David bedankt

Sportvrouw van het jaar
2e jaar op rij Sportvrouw van Anna Paulowna 6 juni 2009

Beste leden,

Voor het tweede jaar op rij is Ciska sportvrouw van het jaar geworden. Door Algemeen Sportbelang Anna Paulowna wordt ieder jaar een gala georganiseerd. Tijdens deze avond vinden demonstraties plaats door verschillende sportverenigingen en wordt de uitslag gegeven van de sportverkiezing van het jaar. Bij de vrouwen wist Ciska voor al haar prestaties van het afgelopen jaar voor de tweede maal op rij de verkiezing te winnen.

Van harte gefeliciteerd.

Amstelveen Japan Festival
Demonstratie karate

Amstelveen Japan Festival

Tijdens het Amstelveen Japan Festival zal onze karateclub een demonstratie verzorgen. Op zondag middag 7 juni rond de klok van 16.00 uur is de demonstratie. Voor die tijd zal op een nog te bepalen locatie worden geoefend. Wil jij graag mee doen (< 25 jaar), dan kun je aanmelden via genseikan@live.nl. Dit kan tot uiterlijk woensdag 3 juni.

Meer informatie

Trainingskamp 2009
Karate trainingskapm

Beste Karateka’s

Ook dit jaar organiseren wij een trainingskamp. Graag vernemen wij zo spoedig mogelijk van jullie of je mee wil, het aantal deelnemers dat mee kan is namelijk beperkt.

Deelnemers vanaf 12 jaar bij voldoende fitheid
Data:

Vrijdag 3 juli vertrekken we
Dinsdag ochtend de laatste training
Dinsdag avond examen voor deelnemers aan trainingskamp

Kosten: ca. € 100,- (wordt later vastgesteld op basis van aantal deelnemers)
Locatie Duitsland
Aanmeldingen via genseikan@live.nl

:

Drie Zwartebanders erbij !
Dan examens 5 april 2009

Vandaag was het zover. Na jaren trainen mochten Gregory, Paul en René naar Utrecht voor hun 1e Dan examen. Op mat 2 in de sporthal van Utrecht stonden de drie bruine banders klaar om te beginnen. Alles wat de afgeslopen jaren was geleerd kon vandaag op het programma staan, heel spannend.

Nadat er eerst een aantal basistechnieken getoond werden kwamen de kata’s en vierrichtingen oefeningen aan de orde. Hierna moest met partner het onderdeel Yakusoku Kumite getoond worden. Willem Bulthuis deed bij dit onderdeel mee als partner van René. Willem mocht ook als beloning het stootkussen vasthouden waar Gregory, Paul en René met al hun kracht in trapte (dat voelt hij nu nog). Als afsluiting van het examen het vrije gevecht. Hierbij weden gecontroleerd trappen en stoten gegeven en hierna kon het wachten beginnen.

Nadat ook van de andere club het examen was afgerond werden de deelnemers op de mat geroepen. En het resultaat mag er zijn zwart, zwarter zwartst. Drie maal zwart.

Gregory, Paul en René van harte gefeliciteerd.

Danexamen april 2009

Wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin !!!!
Bandenexamens 12 december 2008

Het is bijna kerst, nog even kunnen we dit jaar trainen, alles op alles zetten voor het examen. Dit jaar zijn de examens als volgt:

Voor onze leden uit Amstelveen en Uithoorn is het examen op donderdag 18 december om 19.00 uur in Amstelveen.

Voor de leden van Schagen, Den Helder en Anna Paulowna is het examen op zaterdag 20 december om 15.00 uur in Anna Paulowna. Na dit examen is er de gelegenheid om nog even na te zitten bij het Wapen van Holland.

Veel succes allemaal.

2e Plaats voor Lars Jager
NK Karate 28 november 2008

Afgelopen weekend vond in Zoetermeer het Jaarlijkse NK voor de jeugd plaats. Voor onze Club kwamen 5 mensen in actie waarvan Lars Jager erin slaagde een podium plaats te bemachtigen op het onderdeel Kata (schijngevecht)12/13 jarigen. Voor Lars, die wel vaker op het podium beland, was dit de eerste podium plaats op een NK. Bij het onderdeel Kata komt het aan op het goed uitvoeren van combinaties waarbij men duidelijk laat zien dat men de toepassing van de technieken begrijpt. Met andere woorden in een echt gevecht zouden de getoonde technieken, nu in het luchtledige gepresenteerd, hun uitwerking niet mogen missen. De getoonde Kata wordt door 3 of 5 scheidsrechters beoordeeld waarbij men in een knock out systeem de betere van 2 spelers kiest. Lars werd in alle rondes unaniem door alle scheidrechters als betere gekozen. In de finale moest Lars helaas zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander die een meer bekende kata liet zien en die meer expressie in de uitvoering van zijn Kata toonde.
Omdat wij ons niet specialiseren op het onderwerp Kata is het een extra goede prestatie voor Lars Jager, die ook in het man tegen man gevecht goed uit de voeten kan. Onze club traint niet alleen Kata maar bij ons komt het totale Karate Pakket aan bod met voldoende aandacht voor veiligheid.

Namens alle karateka’s van onze club van harte gefeliciteerd !!!!!

lars

3e Plaats voor Ruben
NK Cadetten en Junioren 19 oktober 2008

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor Cadetten en Junioren in Zaandam heeft Ruben de Beus namens onze club deelgenomen. Ruben heeft tijdens deze Kata wedstrijd de 3e plaats behaald en dat is een geweldige prestatie.

Namens de gehele club van harte gefeliciteerd.

ruben

Strandtraining in Den Helder
Trainen in de vakantie 17 oktober 2008

Beste leden,

In de vakantie houden wij een strandtraining. Uiteraard moet het wel goed weer zijn. Om deze trainging bij te wonen moet je jezelf aanmelden.

Strandtraining te Den Helder

Adres: Verzamelen op parkerplaats van Duinoord’s Steakhouse – Barbecue – Party Centrum –  Jan Verfailleweg 622
1783 BW  DEN HELDER

Tijd en Datum:: 11.00 uur woensdag 22 oktober

Kosten: € 2,50 graag gepast in een enveloppe met je naam erop.

Kleding: Trainingspak, sportschoenen en een dikke trui voor als het koud is.

Aanmelden via: genseikan@live.nl met je naam.

Genseikan Succesvol in Japan
Kampioenen zijn weer thuis 12 augustus 2008

Na een vlucht van meer dan 11 uur kwamen de deelnemers aan de Osaka Cup en Genseiryu Karate World Championship gisteren terug op Schiphol. En deelname in Japan bleek niet onverdienstelijk. Met 8 medailles op zak werden de twee kampioenschappen succesvol afgesloten.

De reis
Op 30 juli vertrokken David Kijzer, Melanie, Mike, Ruben, Femke, René, Gregory, Diana en Henk, en David Roovers naar Osaka. Een paar dagen eerder vertrok Ciska naar Yuki en zijn ouders die al in Japan. Na de nodige gewenning aan de hoge temperaturen en het tijdsverschil stond het eerste toernooi voor de deur.

Op 2 augustus vond de Osaka Cup plaats. In een mooie sportaccommodatie in de tweede stad van Japan kwamen teams uit Australie en Japan om de medailles te strijden. Zowel Kata als Kumite stond op het programma. Tijdens de kata wedstrijden wisten de dames zeer goed te presteren. Met als beste resultaat een Nederlandse finale bij het onderdeel kata. Uiteindelijk ging de eerste plaats naar Ciska en werd Femke tweede.

En met dit geweldige resultaat werd het onderdeel kumite gestart. Hier was het helaas alleen Ciska die de finale wist te bereiken. Mike wist zijn eerste nog wel te winnen maar verloor helaas wel zijn 2de wedstrijd nipt omdat hij in de laatste seconde een hoge trap tegen kreeg. Ciska wist haar voorronde wedstrijden subliem te winnen waarbij ze slechts 1 tegenpunt incasserde en haar eerste wedstrijd al na 15 seconden met een ippon score beeindigde. In een zinderende finale wist Ciska de laatste Japanse tegenstander nipt te verslaan met 4:3. De zwaarbevochten finale was een uitstekende reclame voor het moderne karate met mooie technieken en scherpe counters van beide zijden. Ciska die op voorsprong kwam met 1 punt moest vervolgens 3 punten van de Japanse dulden waarbij de scheidsrechters duidelijk het thuisvoordeel aan de Japanse lieten. Na een 3-1 stand in de laatste 30 seconden wist Ciska te scoren met een hoge aanvallende stoot (1 punt) en een draaitrap (2 punten) naar de buik van de Japanse waarna de stand op 4:3 kwam. In de laatste 10 seconden kwam ze niet meer in de problemen en was het 2de goud haar beloning voor een jaar hard trainen. De Japanners worden goed voorbereid voor deze wedstrijden en alleen hun beste vechters, geselecteerd tijdens selectiewedstrijden in Japan mochten aan dit toptoernooi meedoen. Voor sommigen was het vooral een goede ervaring en een aantal had gewoon pech tegen de uiteindelijke finalisten geloot te hebben waardoor zij geen kans kregen om even op gang te komen.

Op 3 augustus vertrokken de deelnemers richting Tokyo om deel te nemen aan het eerste Genseiryu karate World Championship. In de stad met 14 miljoen inwoners werd een stevige voorbereiding op het toernooi ingezet. In totaal stonden drie trainingen op het programma om de laatste puntjes op de i te zetten. In de dojo die beschikbaar werd gesteld door Saitama University Karate Club werd onder zware omstandigheden (hoge temperatuur) getraind ter voorbereiding op het toernooi.

Op 9 augustus brak de dag aan waarop voor het eerst een Genseiryu Stijl toernooi werd gehouden. Ook op dit toernooi waren van vele landen uit de wereld karateka’s afgereisd om hun beste technieken in te zetten en prijzen te winnen. Ook hier bleek onze club zeer succesvol. Melanie wist zich goed te presenteren en behaalde een bronzen medaille. Bij het onderdeel kata voor teams wisten de dames met het lopen van mooie kata’s verrassend de tweede plaats te behalen. Bij onderdeel kumite werd de succesfactor wederom ingezet. Met zeer spannende partijen wisten Mike en Ciska door te dringen tot de finales. Mike trof hierbij een zeer sterke tegenstander die vlak voor zijn neus de eerste plaats behaalde, voor Mike bleef er echter een geweldige tweede plaats over. Ciska bleek voor haar tegenstander te sterk en won hiermee haar derde gouden medaille in 1 week tijd.

Met deze geweldige prestaties heeft onze club veel waardering gekregen van de Japanse organisatoren, en is een geweldig voorbeeld gesteld voor alle leden van onze club. Als je hard traint en geloof hebt in jezelf kun je dus geweldige prestaties ook op topniveau bereiken.

1e trainingen in het nieuwe seizoen
we gaan beginnen ! 28 juli 2008

Beste leden,

Na een welverdiende vakantie moet er weer gewerkt worden aan de conditie en leren van nieuwe technieken. De lessen van het nieuwe seizoen starten vanaf maandag 18 augustus.

Examen juni 2008
Amstelveen en Anna Paulowna 26 juni 2008

Twee dagen acher elkaar werden de jaarlijkse banden examens afgenomen. Dinsdag was het de beurt aan de deelnemers van Amstelveen en Uithoorn, woensdag de leden van Anna Paulowna, Den Helder en Schagen. Net als dit jaar is het wederom een spannende gebeurtenis. Na een siezoen van veel trainen en wedstrijden konden de deelnemers hun geleerde technieken laten zien.

Wij feliciteren alle deelnemers met hun behaalde band en kijken uit naar het nieuwe seizoen, want dan mag je op de eerste training je nieuwe kleur omknopen!!!! Zie de lijst met uitslagen.

Omdat Ed Hendrix zijn foto’s al heeft gemaild hebben wij vandaag al de eerste plaatjes van het examen in onsfoto-album kunnen plaatsen. Hartelijk dank.

Sittard Cup
Resultaten 15 juni 2008
Op dezelfde dag van de Funakoshi Cup werd de Sittard Cup gehouden. Tijdens dit toernooi wist Femke haar beste resultaat tot nu toe neer te zetten. Met een serie goede partijen wist zij een tweede plaats te behalen. Wij feliciteren Femke met dit geweldige resultaat.uitslagen Sittard Cup
Funakoshi Cup
Resultaten 15 juni 2008
Tijdens de Funakoshi Cup vandaag zijn er door onze club wederom prijzen behaald. Net als andere jaren zijn wij erin geslaagd om op dit toernooi een prijs te pakken. Via de onderstaande link een overzicht van de uitslagen..Van onze club hebben Lars en Michelle het beste gepresteerd. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

uitslagen Funakoshi Cup

Sportverkiezing Anna Paulowna 2007 – 2008
Ciska van der Voort 31 mei 2008
Ciska van der Voort is Sportvrouw van het jaar 2007 – 2008 van Anna Paulowna..Citaat: Bij de sportvrouwen sleepte Ciska van der Voort de prijs in de wacht, haar prestaties op internationaal niveau en haar inzet om de sport in de omgeving op te bouwen brachten haar de prijs.

Van hart gefeliciteerd!!!!!

zie ook www.algemeensportbelang.nl

Ciska

3e en 4e dan voor Genseikan Karatedo
2 maal hoge dangraad bij Dan-examens 20 april 2008
Tijdens de dan-examens in Utrecht vandaag hebben niet alleen clubleden examen gedaan, ook de trainers deden examen. Zo heeft Ciska van der Voort haar 3e dan behaald en David Roovers de 4e dan. Voor de Club is dit een enorme prestatie. Wij feliciteren David en Ciska daarom namens de gehele club.
Examens voor Zwarte band
Viermaal zwart bij Dan examens 20 april 2008
Tijdens de dan examens in Utrecht vandaag hebben vier van leden van onze club hun eerste dangraad behaald. Wij feliciteren Mayla, Willem, Raoul en Femke met dit mooie resultaat. Namens de club gefeliciteerd
Clubtoernooi 13 april 2008
Groot succes 13 april 2008
Afgelopen zondag is met groot succes het Genseikan Clubtoernooi van april 2008 gehouden. Vele leden hebben boven hun kunnen gepresteerd en een eerste, tweede of derde plaats behaald. Naast de leuke dag was het ook zeer leerzaam voor de deelnemers om in de eigen omgeving mee te doen aan een toernooi. Dit maakt de stap naar een toernooi bij een andere club weer een stukje makkelijker.Verzoek van de webmaster om foto’s van deze dag per mail te doen toekomen. Zo kunnen wij ons foto-album weer uitbreiden.
Sensei Suzuki in Schagen
Speciale training 29 februari 2008
Afgelopen vrijdag was Sensei Suzuki te gast in Schagen. Lees snel verder en klik op het krantenartikel.

Krantartikel

Ciska in Frankrijk
Open de Wasquehal 27 januari 2008
Zondag 27 januari 2008 werd in Frankrijk het internationale kartetoernooi Open de Wasquehal gehouden. Ciska deed mee, hieronder een verslag van haar toernooi.

Ciska

Ciska heeft een uitstekend karate toernooi gedraaid. Haar eerste partij gewonnen met 2-0 van een meervoudig Duitse kampioen. Haar 2de partij werd met 4-0 gewonnen van Slowaakse kampioene haar derde partij ging helaas verloren van wereldtopper Feo Gomez (2 keer europees kampioen en 10 voudig Spaans kampioen)
Ciska verloor omdat ze 2 keer met haar kleine teen over de lijn stapte en dat betekent 1 strafpunt tegen. De Spaanse wereldtopper wist niet te scoren. Maar helaas de wedstrijd verloren. Het toernooi kende geen herkansingsronde.

Karatepraatjuuh
Antwoorden spel 11 januari 2008
In het Karatepraatjuuh van december stond een spelletje. Hieronder de juiste antwoorden.1. hoeveel Ki-ai’s zitter er in de 1e kata? “4 Ki-ai’s”

2. Hoeveel stoten maak je tijdens Shi-ho Tsuki Geri? “”27 stoten”

3. Wat is de Japanse naam voor de trap in de 1e kata? “Mea Geri”

4. In welk land werd Ciska 2e tijdens de Lion Cup? “Luxemburg”

5. Op welk Japans eiland ligt de oorsprong van onze karatestijl? “Okinawa”

Bandenexamen december 2007
Uitslagen 21 december 2007
Net voor de kerstvakantie zijn de jaarlijkse banden examens afgenomen. Op twee locaties van onze club hebben de karateka’s weer laten zien hoever zij zijn gevorderd Hieronder de uitslagen.De eerste locatie was Uithoorn/ Amstelveen.
Dinsdag 7 december 2007 was dan het zover. De kinderen hebben een jaar lang hard getraind onder leiding van David Roovers. En nu… er was geen ontkomen meer aan. Examen. Voor sommigen iets wat ze al eerder hebben gedaan. Anderen moesten voor de eerste keer. Maar een ding was zeker, voor iedereen was het spannend. Terwijl de kinderen zich aan het voorbereiden waren, werden de examen-tafel, voor de examinatoren, en de banken vlug op de juiste plekken in de zaal geplaatst. Alle toeschouwers konden vervolgens plaatsnemen op de banken.
De kinderen werden verzocht zich op te stellen om de groet uit te brengen aan de examinatoren. Hierna volgde de warming-up achter in de zaal. Ook de kinderen die geen examen zouden doen deden hier aan mee. Daarna werden de examenkandidaten in twee groepen ingedeeld en de volgende serie technieken moesten in het eerste gedeelte van het examen getoond worden. Van Kiba-Dachi met Tsuki tot Mea-Geri alles kwam aan bod

Het tweede gedeelte bestond uit het tonen van de Kata’s Gensei Shodan en Shihoo Uke Tsuki Geri. Ook hierin liet iedereen het beste van zichzelf zien.

Het derde en laatste onderdeel bestond uit het Tang gan, het schoudertikken van de tegenstander zonder zelf geraakt te worden.

Tussen de verschillende onderdelen van het examen werden er Kata-demonstraties gegeven door de gele en oranje banddragers van Amstelveen. Een hele goeie show, iets wat best wel benadrukt mag worden. En uiteraard iets om naar toe te werken.

(dit verslag is een bijdrage van Patrick Smit. Hertelijk bedankt Patrick).

Deelnemer locatie Uithoorn/ Amstelveen
Kyu
Davey Smit
7
Gurmaad Omer
7
Jamie Rienks
7
Keinoun Omer
7
Kevin Heijne
7
Louay Saidi Rabah
7
Max Tazelaar
7
Mike Hittinger
7
Noa Zandwijken
7
Peter Schroten
7
Boy Ouwehand
8
Deelnemer locatieAnna Paulowna/Schagen/Den Helder/Amstelveen
Kyu
Femke Tiessen
1
Gregory McConnell
1
Lennard Jongman
2
Wilson Clemencia
3
Josien Joor
3
Bianca Schaefers
4
Dan Lavi
4
Tom Schol
5
Melvin van Vossen
5
Gabriel Pauletti
5
Coen Slopsma
6
Glenn Slopsma
6
Roy Lorijn
7
Marijn de Groote
7
Lois Timmer
7
Sam van der Veer
7
Kick Timmer
7
Jesper Jongman
7
Agnes Band
7
Ilse Schenk
8
Robin Dapper
8
Jelle Komen
8
Femke Smit
8
Wesley Lahnstein
8
Shinn Zijp
8
Pim Lindeman
8
Nick Snel
8
David Loesberg
8
NK Cadetten
Mayla in topvorm 16 december 2007
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen karate in Apeldoorn heeft Mayla de 3e plaats behaald bij het onderdeel Kumite.  David Keijzer liep helaas door een onnodige blessure het toernooi mis.Femke liep zeer sterk haar Kata maar had helaas een balansverstoring waardoor de scheidsrechters makkelijk konden kiezen voor haar tegenstandster. Willem deed het super netjes maar door dat hij zijn zenuwen niet de baas was kon hij niet de gebruikelijke power en fighting spirit in zijn kata leggen. Hij verloor helaas.

Mayla van harte gefeliciteerd.

NK Jeugd
Goede prestaties 11 november 2007
Op het NK voor de Jeugd is door Dennis Geerlings de derde plaats behaald bij de 14/15 jarigen, Maxime Inden behaalde bij de meisjes 8/9 jaar 3de plaats. Michelle Lambeck meisjes 10/11 jaar tekende voor de 2de plaats.Ruben de Beus speelde in zijn wedstrijd een verlenging maar helaas verloor hij ondanks dat hij ijzersterk heeft gevochten. Harley gleed helaas uit waardoor hij de finale net miste en vervolgens hetzelfde gebeurde zodat ook de 3de plaats niet kon worden gepakt.

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van deze topprestatie.

Selectietraining voor Ruben de Beus
Toegelaten tot selectie 23 oktober 2007

Ruben heeft na de selectietraining op 14 oktober te horen gekregen dat hij is toegelaten tot de nederlandse jeugdselectie kata.

Namens alle karateka’s van onze club van harte gefeliciteerd Ruben.

Ciska 2e tijdens Lion Cup Luxemburg
Lions Cup 29 september 2007

Dit weekend werd in Strassen te Luxemburg het eerste internationale Lion-Cup karate toernooi gehouden. Ciska deed namens onze club mee bij het onderdeel kumite. Haar optreden bleek niet onverdienstelijk, ze behaalde de tweede plaats. Namens alle karateka’s van onze club van harte gefeliciteerd met deze enorme prestatie.

lion

lion2

Karateka van het siezoen jan-jul 2007
Melanie 18 juli 2007
Lang hebben wij er niet over na hoeven denken. Wie heeft het afgelopen seizoen nu beter gepresteerd en zichzelf beter ontwikkeld dan….. Op zo’n jonge leeftijd terugknokken om een nog hoger niveau te behalen dan daarvoor, en les geven voor een groep karateka’s die vaak nog ouder zijn dan jij. Dan moet je iets in je hebben, dan sta je voor je sport en voor de club. Ja, daarom ben jij karateka van het seizoen januari-juli 2007. De unanieme keuze voor karateka van het seizoen is gemaakt door sensei Konno, David, en Ciska.

Melanie, van harte gefeliciteerd! Je bent een groot voorbeeld voor anderen.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.