Na de examens hadden we nog de allerlaatste training. Deze was niet in de Dojo maar buiten. De club van Amstelveen ging naar het Amsterdamse bos, en de leden van Anna Paulowna/Schagen/Den Helder naar het Strand.

Hierbij het verslag van beide trainingen:

Het verslag van René
Het is vrijdagavond, karate avond
Er staat een straf windje als op een parkeerplaats bij de strandopgang van Callantsoog Witte pakken verzamelen.  Het zijn de karateka´s van Anna Paulowna, Den Helder en Schagen die klaar staan voor de strandtraining. Nabij strandpaviljoen Woest wamen we op. Bij de eerste trappen vliegt het zand al ver door de lucht. De eerste stappen zijn zwaar, zand geeft niet mee. Als de spieren zijn opgewarmd volgen er stoten en trappen met hier en daar een luide Ki-ai. Naast de bekende technieken en shihoo´s volgen oefeningen in grote kring. Het bewegen in het zand begint nu echt zweet op de koppies te ontwikkelen.

Van groot naar klein wordt een traptechniek uit de mooie kata Sansai geleerd. Bij deze trap beweeg je het bovenlichaam naar de grond en maak je een trap. Ineens is het zand onze vriend want het dempt het laten vallen op de grond. Ondanks de moeilijke beweging krijgen zelf de aller kleinste karateka´s de trap onder controle.
De afronding van de training bestaat uit een estafette, staarttrekken en tikkertje. Bij dit laatste onderdeel zijn het de zwartebanders die de tikkers zijn.
Na een fotomoment in de branding ronden we deze mooie avond af met een lekker ijsje.

Het was een geslaagd einde van het karateseizoen 2016-2017.

Osu,
René

Het verslag van Mario
Het seizoen 2016-2017 werd dit jaar afgesloten met een buitentraining. Terwijl de karateka’s van Genseikan (Anna Paulowna/Schagen/Den helder) op het strand een training deden, ging de KLM karateclub (Amstelveen) aan de gang in het Amsterdamse Bos.

De training startte met een korte wandeling, gevolgd door een stukje joggen, naar een mooi idyllisch grasveldje in dit mooie bos. Het weer was perfect! Beetje zonnetje, niet te koud, niet te warm. Onder leiding van David K. begonnen we als warming up met wat tangan en kihon (mae geri). Daarna gingen we na wat sonoba zuki en shihoo en kata, wat ruiger werk doen, met trappen en stoten op de stootkussens en ertussendoor rennen om de bomen. Best wel pittig, maar ook de jongeren (rond 8 jaar!) bleven goed meedoen!

Na een behoorlijk aantal keren mae geri in een kring, nog een lichte cooling down. Even een groepsfoto en weer rustig aan terug richting Silversant, waar sommigen nog een welverdiend drankje nuttigden. Een geslaagde training die voor herhaling vatbaar is!

Osu,
Mario

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.